Krem czekoladowy z awokado

Krem czekoladowy z awokado

Krem czekoladowy z awokado i banana. Do placków, naleśników, kanapek i wszystkiego, co da się posmarować. Świetna alternatywa dla kupnych kremów czekoladowych, które zazwyczaj mają bardzo kiepski skład.

 

Składniki:

  • ½ awokado
  • ½ dojrzałego banana
  • garść migdałów (lub dowolnych orzechów)
  • 4 łyżki wody
  • ½ łyżeczki kakao
  • 2 duże daktyle

 

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wkładamy do pojemnika blendera i miksujemy na gładką masę. Najlepiej od razu zrobić większą porcję, bo szybko schodzi 😉

Można do 2 dni przechowywać w lodówce. ⠀

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *