Nie znajdziesz w nim syropu daktylowego, syropu z agawy, czy miodu - te zamienniku cukru mają bardzo zbliżoną zawartość cukrów prostych do białego cukru z cukierniczki. To samo tyczy się cukru trzcinowego, brązowego, czy kokosowego — cukier to cukier.
Desery z e-booka słodzone są tylko owocami, które poza cukrem zawierają również masę witamin i minerałów, a także sporo błonnika — tego nie znajdziesz w cukrach i syropach!
Cześć!
Nazywam się Natalia Dąbrowska. Jestem dietetykiem i mamą małej Amelki.
Interesuję się wpływem żywności i żywienia na zdrowie człowieka, edukacją żywieniową społeczeństwa, a najbardziej pasjonuje mnie żywienie maluszków w pierwszym roku życia.
Stronę rozszerzaniediety.pl założyłam właśnie po to, by uświadomić rodzicom, że to, co podają dziecku do jedzenia w pierwszych latach, ma ogromny wpływ na jego zdrowie w przyszłości.
Chciałam też pokazać, że rozszerzanie diety to nie tylko jedzenie ze słoiczków i kaszki dla niemowląt, ale też normalne domowe posiłki przygotowane w odpowiedni sposób 🙂
Na mojej stronie znajdziesz tylko aktualne zalecenia specjalistów, artykuły oparte o wiarygodne źródła i badania. Tutaj także dowiesz się jak zdrowo się odżywiać i czym karmić dziecko, aby rosło zdrowo.
Korzystając ze strony akceptujesz politykę prywatności.