Cofnij
W SUMIE 15 minuty
Danie Drugie śniadanie, Kolacja, Podwieczorek, Śniadanie
Porcje 2 porcje

Składniki
  

  • 1 szklanka mleka krowiego/ napoju roślinnego/ wody
  • 1/2 szklanki płatków jaglanych
  • 1 mały banan
  • 1 łyżka masła migdałowego/ pasty migdałowej
  • 1 łyżeczka ciemnego kakao

Przepis
 

  • Do garnka wlej mleko, wsyp płatki, wymieszaj i zagotuj.
  • Gotuj na małym ogniu ok. 5 minut (aż płatki staną się miękkie).
  • Pod koniec gotowania dodaj kakao i wymieszaj.
  • Garnek zdejmij z ognia.
  • Pół banana rozgnieć widelcem i wymieszaj z płatkami (możesz też dodać banana i całość zblendować na gładko).
  • Podaj posypane kawałkami banana i polane masłem migdałowym.

Notatki

Płatki jaglane na mleku dla dzieci