Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
Mniejszy
Normalny
Większy
W SUMIE
15
minuty
minut
Danie
Drugie śniadanie, Kolacja, Podwieczorek, Śniadanie
Porcje
2
porcje
Składniki
1
szklanka
mleka krowiego/ napoju roślinnego/ wody
1/2
szklanki
płatków jaglanych
1
mały
banan
1
łyżka
masła migdałowego/ pasty migdałowej
1
łyżeczka
ciemnego kakao
Przepis
Do garnka wlej mleko, wsyp płatki, wymieszaj i zagotuj.
Gotuj na małym ogniu ok. 5 minut (aż płatki staną się miękkie).
Pod koniec gotowania dodaj kakao i wymieszaj.
Garnek zdejmij z ognia.
Pół banana rozgnieć widelcem i wymieszaj z płatkami (możesz też dodać banana i całość zblendować na gładko).
Podaj posypane kawałkami banana i polane masłem migdałowym.
Notatki