budyń jaglany dla niemowlaka

Budyń jaglany dla niemowlaka

Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu budyń jaglany dla niemowlaka z bananem i masłem orzechowym. To świetna propozycja zarówno na śniadanie, kolacje, czy podwieczorek. Do przygotowania budyniu możesz użyć też innych owoców np. jabłka, gruszki, truskawek i wyczarować w ten sposób budyń o zupełnie innym smaku.

Domowy budyń jaglany dla niemowlaka to dużo zdrowsza alternatywa dla budyniu z torebki, a jego przygotowanie zabiera niewiele więcej czasu niż przygotowanie kupnego budyniu.
Przygotowanie 20 mins
Danie Drugie śniadanie, Kolacja, Podwieczorek, Śniadanie
Porcje 2

Składniki
  

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 2 szklanki wody
  • 1 banan
  • 2 łyżki masła orzechowego⠀⠀

Przepis
 

  • Kaszę przepłucz pod bieżącą wodą, a następnie przelej wrzątkiem.
  • W garnku zagotuj wodę i wsyp kaszę. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 15 min (aż do wchłonięcia całej wody).
  • Po ugotowaniu wystudź i zblenduj z bananem i masłem orzechowym.

Notatki

*Masło z orzeszków ziemnych możesz zamienić na inny dowolny krem orzechowy lub całkowicie je pominąć.  
* Jeśli się spieszysz, zamiast kaszy jaglanej możesz użyć płatków jaglanych, które gotują się znacznie krócej.
słowa kluczowe budyń dla niemowlaka, budyń jaglany, budyń jaglany blw, domowy budyń dla niemowlaka

 

 

6 komentarzy dla “Budyń jaglany dla niemowlaka”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating