gofry z ciecierzycy z bananem

Gofry z ciecierzycy

Pyszne, miękkie, delikatne gofry z ciecierzycy z bananem. Przepis pochodzi z nowego e-booka 150 przepisów na dania dla niemowlaka, który jest dostępny tutaj.

5 from 1 vote
Przygotowanie 10 mins
Czas gotowania 20 mins
Danie Drugie śniadanie, Kolacja, Na wynos, Podwieczorek, Śniadanie
Porcje 8 sztuk

Składniki
  

  • 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
  • ½ szklanki mąki owsianej lub pszennej
  • ½ szklanki wody
  • 2 jajka
  • ½ banana
  • 1 łyżka oleju o neutralnym smaku
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta cynamonu

Przepis
 

  • Wszystkie składniki przełóż do miski i połącz na gładką masę za pomocą blendera.
  • Dobrze rozgrzej gofrownicę.
  • Nałóż ciasto i piecz przez około 3 minuty lub przez czas podany w instrukcji gofrownicy.
  • Aby gofry zachowały chrupkość, studź je na metalowej kratce.

Notatki

Jeśli potrzebujesz takich szybkich, łatwych i zdrowych przepisów, sprawdź mojego nowego e-booka 150 przepisów na dania dla niemowlaka 🙂
słowa kluczowe gofry bananowe, gofry bezglutenowe, gofry z ciecierzycy

2 komentarzy dla “Gofry z ciecierzycy”

  1. 5 stars
    Pycha, lepsze i na pewno zdrowsze niż takie z samej mąki 🙂 Mamy też e-book 150 przepisów i szczerze polecam! Wszystko łatwe i pyszne 🙂

Komentarze zamiknięte.