gofry z ciecierzycy z bananem

Gofry z ciecierzycy

Pyszne, miękkie, delikatne gofry z ciecierzycy z bananem. Przepis pochodzi z nowego e-booka 150 przepisów na dania dla niemowlaka, który jest dostępny tutaj.

5 from 1 vote
Przygotowanie 10 minuty
Czas gotowania 20 minuty
Danie Drugie śniadanie, Kolacja, Na wynos, Podwieczorek, Śniadanie
Porcje 8 sztuk

Składniki
  

  • 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
  • ½ szklanki mąki owsianej lub pszennej
  • ½ szklanki wody
  • 2 jajka
  • ½ banana
  • 1 łyżka oleju o neutralnym smaku
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta cynamonu

Przepis
 

  • Wszystkie składniki przełóż do miski i połącz na gładką masę za pomocą blendera.
  • Dobrze rozgrzej gofrownicę.
  • Nałóż ciasto i piecz przez około 3 minuty lub przez czas podany w instrukcji gofrownicy.
  • Aby gofry zachowały chrupkość, studź je na metalowej kratce.

Notatki

Jeśli potrzebujesz takich szybkich, łatwych i zdrowych przepisów, sprawdź mojego nowego e-booka 150 przepisów na dania dla niemowlaka 🙂
słowa kluczowe gofry bananowe, gofry bezglutenowe, gofry z ciecierzycy

Może Cię zainteresować: Serek z jogurtu greckiego

 

2 komentarzy dla “Gofry z ciecierzycy”

  1. 5 gwiazdek
    Pycha, lepsze i na pewno zdrowsze niż takie z samej mąki 🙂 Mamy też e-book 150 przepisów i szczerze polecam! Wszystko łatwe i pyszne 🙂

  2. Przykro mi, że gofry Ci nie smakowały. My je bardzo lubimy, robię średnio kilka razy w miesiącu i nigdy nie musiałam ich „wydłubywać”. Być może twoja gofrownica ma słabszą moc i dlatego gofry nie chciały odejść od formy. Polecam gofrownicę dezal, nigdy nie zdarzyło mi się, żeby gofry do niej przywarły 🙂

Komentarze zamiknięte.