gofry z ciecierzycy z bananem

Gofry z ciecierzycy

Pyszne, miękkie, delikatne gofry z ciecierzycy z bananem. Przepis pochodzi z nowego e-booka 150 przepisów na dania dla niemowlaka, który jest dostępny tutaj.

Przygotowanie 10 mins
Czas gotowania 20 mins
Danie Drugie śniadanie, Kolacja, Na wynos, Podwieczorek, Śniadanie
Porcje 8 sztuk

Składniki
  

  • 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
  • ½ szklanki mąki owsianej lub pszennej
  • ½ szklanki wody
  • 2 jajka
  • ½ banana
  • 1 łyżka oleju o neutralnym smaku
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta cynamonu

Przepis
 

  • Wszystkie składniki przełóż do miski i połącz na gładką masę za pomocą blendera.
  • Dobrze rozgrzej gofrownicę.
  • Nałóż ciasto i piecz przez około 3 minuty lub przez czas podany w instrukcji gofrownicy.
  • Aby gofry zachowały chrupkość, studź je na metalowej kratce.

Notatki

Jeśli potrzebujesz takich szybkich, łatwych i zdrowych przepisów, sprawdź mojego nowego e-booka 150 przepisów na dania dla niemowlaka 🙂
słowa kluczowe gofry bananowe, gofry bezglutenowe, gofry z ciecierzycy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating