placuszki twarogowe dla niemowlaka

Placuszki twarogowe dla niemowlaka

Szybkie, proste i smaczne placuszki twarogowe dla niemowlaka, które zawsze wychodzą. Idealne na słodkie drugie śniadanie, czy podwieczorek.

Dzięki temu, że placki smażymy na suchej patelni, są lekkie i delikatne.
Przygotowanie 10 minutes
Czas gotowania 20 minutes
Danie Drugie śniadanie, Kolacja, Na wynos, Śniadanie
Porcje 15 sztuk

Składniki
  

  • 1 szklanka mąki jaglanej (może być też pszenna)
  • 1 szklanka wody/mleka/napoju roślinnego
  • 1/2 banana
  • 1 jajko
  • 2/3 kostki twarogu
  • odrobina cynamonu/wanilii

Przepis
 

  • Wszystkie składniki wrzuć do miski i blenduj do chwili aż ciasto będzie miało jednolitą konsystencję.
  • Smaż na suchej mocno rozgrzanej patelni do momentu zrumienienia z obu stron.

Notatki

Placuszki twarogowe dla niemowlaka możesz usmażyć w większej ilości i zamrozić na później lub przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce i podać następnego dnia.
 
 
słowa kluczowe placki twarogowe, placki twarogowe dla dzieci, placki twarogowe dla niemowlaka, placuszki twarogowe blw

 

Może Cię też zainteresować: Placki z borówkami

 

4 komentarzy dla “Placuszki twarogowe dla niemowlaka”

  1. 2/3 kostki twarogu, czyli jaka ilość? W sprzedaży są różne gramatury.

    1. One w środku powinny być miękkie, rzadkie? Pierwszą partię wyrzuciłam, drugą smażyłam po kilka minut z każdej strony na najmniejszym ogniu, pięknie zarumienione a w środku nadal jakby surowe?

      1. Tak, placuszki są miękkie i bardzo wilgotne ze względu na twaróg. Jeśli nie odpowiada Ci ta konsystencja, można dodać więcej mąki.

Komentarze zamiknięte.