babeczki jagodowe

Babeczki jagodowe dla niemowlaka

Babeczki jagodowe bez dodatku cukru to świetna przekąska zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Pyszne puszyste ciasto sprawia, że babeczki smakują zawsze wyśmienicie, a najlepiej, gdy są świeże. Jagody można zastąpić jagodami mrożonymi, więc babeczki można przygotować o każdej porze roku.

Przepyszne babeczki dla niemowlaka z jagodami bez dodatku cukru.
W SUMIE 30 minutes
Danie Deser
Porcje 12 sztuk

Sprzęt

  • foremki

Składniki
  

  • 2 szklanki mąki (u mnie pszenna pełnoziarnista)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 szklanka wody/mleka/napoju roślinnego
  • 1/2 szklanki jagód (u mnie mrożone)

Przepis
 

  • Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
  • Suche składniki łączymy w jednej misce, mokre oddzielnie w drugiej.
  • Następnie energicznie mieszamy wszystko razem, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Nakładamy do papilotek lub silikonowych foremek zostawiając trochę miejsca na wyrośnięcie.
  • Posypujemy babeczki jagodami (nie trzeba ich rozmrażać).
  • Pieczemy ok. 20 min (aż do suchego patyczka).
słowa kluczowe babaeczki, babaeczki owocowe, babeczki blw

 

Może Cię zainteresować: Muffinki dyniowe

 

 

 

6 komentarzy dla “Babeczki jagodowe dla niemowlaka”

  1. Czy babeczki powinny być takie brązowe jak na zdjęciu? Pięke już ponad 20 min.a one nadal blade…

  2. Robię już kolejny raz a dziś z podwójnej porcji bo są przepyszne ❤❤❤

  3. Zgadzam się, że 20 min to mało. Ja po 15 min dałam termoobieg i piekłam 25 min, potem jeszcze 5 min w ciepłym piekarniku. Wyszły super, zobaczymy tylko czy młodemu posmakują, bi dla mnie to ewidentnie brakuje cukru😅

Komentarze zamiknięte.