babeczki jagodowe

Babeczki jagodowe

Pachnące latem, pyszne babeczki jagodowe bez cukru.


Składniki na 12 babeczek:

  • 2 szklanki mąki (u mnie pszenna pełnoziarnista)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 szklanka wody/mleka/napoju roślinnego
  • 1/2 szklanki jagód (u mnie mrożone)

 

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Suche składniki łączymy w jednej misce, mokre oddzielnie w drugiej. Następnie energicznie mieszamy wszystko razem, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Nakładamy do papilotek lub silikonowych foremek zostawiając trochę miejsca na wyrośnięcie. Posypujemy babeczki jagodami (nie trzeba ich rozmrażać). Pieczemy ok. 20 min (aż do suchego patyczka).

 

 

6 komentarzy dla “Babeczki jagodowe”

  1. Czy babeczki powinny być takie brązowe jak na zdjęciu? Pięke już ponad 20 min.a one nadal blade…

  2. Robię już kolejny raz a dziś z podwójnej porcji bo są przepyszne ❤❤❤

  3. Zgadzam się, że 20 min to mało. Ja po 15 min dałam termoobieg i piekłam 25 min, potem jeszcze 5 min w ciepłym piekarniku. Wyszły super, zobaczymy tylko czy młodemu posmakują, bi dla mnie to ewidentnie brakuje cukru😅

Komentarze zamiknięte.