babeczki jagodowe

Babeczki jagodowe

Pachnące latem, pyszne babeczki jagodowe bez cukru.


Składniki na 12 babeczek:

  • 2 szklanki mąki (u mnie pszenna pełnoziarnista)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 szklanka wody/mleka/napoju roślinnego
  • 1/2 szklanki jagód (u mnie mrożone)

 

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Suche składniki łączymy w jednej misce, mokre oddzielnie w drugiej. Następnie energicznie mieszamy wszystko razem, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Nakładamy do papilotek lub silikonowych foremek zostawiając trochę miejsca na wyrośnięcie. Posypujemy babeczki jagodami (nie trzeba ich rozmrażać). Pieczemy ok. 20 min (aż do suchego patyczka).

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *