domowa nutella dla dzieci

Domowa nutella dla dzieci (z awokado i banana)

Domowa nutella z awokado i banana, to pyszny zdrowy krem czekoladowy, który może jeść nawet niemowlak podczas rozszerzania diety. Najlepiej będzie smakować do placków, naleśników, kanapek i wszystkiego, co da się posmarować.

 

Domowa nutella dla dzieci to świetna, zdrowa alternatywa dla kupnych kremów czekoladowych, które zazwyczaj mają bardzo kiepski skład (zawierają masę cukru, tłuszczu palmowego i mleka w proszku). Moja wersja kremu czekoladowego to po prostu owoce połączone z kakao. Jeśli chcesz uzyskać smak bardziej podobny do kupnego kremu, dodaj garść orzechów laskowych.
Przygotowanie 10 minutes
Danie Deser, Drugie śniadanie, Podwieczorek
Porcje 2 porcje
Kalorie 257 kcal

Składniki
  

  • 1 miękkie awokado
  • 1 dojrzały banan
  • 1 łyżeczka kakao
  • 2 duże suszone daktyle
  • 4 łyżki wody
  • garść orzechów (opcjonalnie)

Przepis
 

  • Awokado i banana obierz ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki.
  • Wszystkie składniki umieść w pojemniku blendera i rozdrobnij na gładką masę.
  • Krem czekoladowy przełóż do słoiczka lub pudełka z przykrywką.
  • Kremu możesz użyć do smarowania pieczywa, placuszków, nadzienia do babeczek lub do jedzenia solo.

Notatki

Krem można przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniczku max. 2 dni.
słowa kluczowe domowa nutella, domowa nutella dla niemowlaka, domowa nutella przepis, nutella z awokado

Może Cię zainteresować: Serek z jogurtu greckiego

 

2 komentarzy dla “Domowa nutella dla dzieci (z awokado i banana)”

Komentarze zamiknięte.