pieczony naleśnik przepis baby dutch

Pieczony naleśnik, czyli baby dutch z owocami

Pieczony naleśnik, czyli tzw. baby dutch to szybki przepis na pyszne śniadanie dla całej rodziny. Robi się w zasadzie sam, wystarczy wymieszać składniki, przelać do foremki i włożyć do piekarnika. Jeśli potrzebujesz więcej takich prostych i szybkich przepisów, sprawdź moje 150 przepisów na dania dla niemowlaka.

Pieczony naleśnik świetnie smakuje z sezonowymi owocami, twarożkiem lub polany musem owocowym.
W SUMIE 30 mins
Danie Drugie śniadanie, Kolacja, Podwieczorek, Śniadanie
Porcje 4 porcje
Kalorie 249 kcal

Składniki
  

  • 4 jajka
  • 1 szklanka mleka krowiego lub napoju roślinnego
  • 1 szklanka mąki pszennej, orkiszowej lub owsianej
  • odrobina masła klarowanego lub innego tłuszczu
  • owoce sezonowe, np. śliwki, borówki, maliny

Przepis
 

  • Wszystkie składniki wyjmij wcześniej z lodówki, aby zdążyły się ogrzać.
  • Owoce umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki.
  • Piekarnik nagrzej do 220 stopni.
  • Foremkę do zapiekania wysmaruj masłem klarowanym i włóż do piekarnika, aby się nagrzała.
  • Składniki ciasta przełóż do miski i połącz za pomocą blendera.
  • Wyjmij gorącą foremkę, wlej do niej ciasto i połóż na nim owoce.
  • Włóż do piekarnika i piecz ok. 20 minut, aż do zrumienienia brzegów. Wyjmij i wystudź.
słowa kluczowe baby dutch przepis, pieczony naleśnik blw, pieczony naleśnik przepis, śniadanie blw

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating