Pieczone kotleciki rybne bez jajka

Pieczone kotleciki rybne bez jajka

Pieczone kotleciki rybne bez jajka to fajna forma podania ryby w wersji BLW. Kotleciki pokrojone w paski łatwo dziecku chwytać rączkami i wkładać do buzi.
⠀⠀

Składniki na 6 kotletów:

  • 250g filetów rybnych (mogą być mrożone)
  • 1 mała marchewka
  • ¼ cebuli
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • ½ suchej bułki
  • 2 łyżki kaszy manny
  • ulubione przyprawy

 

Przygotowanie:

Bułkę namocz w wodzie, następnie dobrze odciśnij. Marchew i cebulę obierz i pokrój w mniejsze kawałki. Z ryby usuń widoczne ości. Wszystkie składniki włóż do pojemnika blendera i rozdrobnij (nie za mocno, aby nie wyszła papka). Możesz też użyć maszynki do mielenia, jeśli masz 😉 Z powstałej masy uformuj kotleciki (możesz je jeszcze obtoczyć w bułce tartej). Ułóż na blaszce i piecz około 25 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

 

Wersja do samodzielnego jedzenia:

Kotleciki pokrój w paski, aby dziecku łatwo było je chwytać.

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *